بهگزارش میراث آریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم، علیرضا ارجمندی شامگاه ۱۷ دی در برنامه گفتوگوی خبری سیمای نور با بیان اینکه شهر قم یکی از مهمترین پایگاههای مذهبی جهان تشیع به شمار میرود، افزود: شهر قم، دومین مرکز زیارتی کشور است که دارای توانمندیهای گردشگری با کارکردهای مذهبی و فرهنگی ارزشمند در سطح ملی و بینالمللی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم با اشاره به ورود گردشگران و زائران به قم، گفت: ورود گردشگران آثار گستردهای در شکوفایی و رونق اقتصاد استان و ایجاد فرصتهای شغلی جدید خواهد داشت.
او با تاکید بر اینکه اماکن مذهبیطبیعی و تاریخی فراوانی در قم وجود دارد که این منطقه را به یکی از قطبهای گردشگری مذهبی ایران تبدیل کرده است، افزود: کسب مزایای گردشگری در استان زمانی امکانپذیر است که زیر ساختها و سایر زمینههای اجتماعی و حمایتی فراهم شده باشد.
ارجمندی با اشاره به موقعیت ممتاز قم در پذیرایی از میلیونها زائر بارگاه کریمه اهل بیت (ع) و مسجد مقدس جمکران در طول سال، گفت: اولویت نخست اقتصادی استان برای رسیدن به درآمد پایدار، توسعه گردشگری در بخش مذهبی است.
او با بیان اینکه بیش از ۶۰درصد درآمد اقتصادی استان از محل ارائه خدمات به خصوص در بخش گردشگری به دست میآید، افزود: استان با سرمایهگذاری در حوزه گردشگری، صنایعدستی و میراثفرهنگی علاوه بر تحقق اقتصاد مقاومتی شاهد رونق اقتصادی نیز خواهد بود.
ارجمندی با اشاره به اینکه به فعال بودن ۴۸۸ مرکز در حوزه گردشگری گفت: ۱۹۴میلیارد تومان تسهیلات در سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ به این مراکز پرداخت شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان با اشاره به ایجاد تاسیسات گردشگری جدید در شش ماهه نخست امسال افزود: در این مدت زمان توانستهایم ۲۱ فقره تاسیسات گردشگری با اشتغال ۲۳۰ نفری ایجاد کنیم.
او با بیان اینکه هم اکنون در استان قم ۶۷ طرح گردشگری با حجم سرمایهگذاری ۴۷هزار میلیارد ریال و با ایجاد اشتغال بیش از ۳هزار نفر در حال ساخت است گفت: ۵۶درصد اعتبارات ساخت ۶ پروژه شاخص گردشگری استان توسط سرمایه گذار تامین شده و بقیه آن نیازمند ۱۱هزار و ۴۱۷ میلیارد ریال تسهیلات بانکی است.
ارجمندی پروژههای افتتاح شده در استان را در یکسال گذشته پنج پروژه با حجم سرمایهگذاری ۳۹۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی صد نفر عنوان کرد و افزود: در بخش میراثفرهنگی نیز مرمت بازار کهنه، بازار بزرگ و اصلی، نصب درهای تیمچه، احیای سرای ملاحسین، کاروانسرای طینوج و برخی موارد دیگر نیز در دستور کار است.
او همچنین از اختصاص زمین به هنرمندان صنایع چوبی در شهرک ثامن خبر داد و گفت: امیدواریم خوشههای فعال در استان در سطح کشور همچنان خوش بدرخشند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/